main logo
787

Mai multă ordine în construcții: Legea, votată în lectură finală

Sistemul calității în construcții va fi îmbunătățit. Proiectul de modificare a Legii privind calitatea în construcții și a Legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcție a fost votat în lectură finală.

Mai multă ordine în construcții: Legea, votată în lectură finalăFoto: diez.md

Potrivit Parlamentului, modificările se referă la calitatea în construcții, autorizarea executării lucrărilor de construcție și la reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător, transmite Știri.md.

Obiectivul constă în completarea cadrului normativ cu prevederi referitoare la Comitetele tehnice specializate în domeniul construcțiilor, pentru a reflecta activitatea acestora în procesul de elaborare a documentelor normative.

"Totodată, proiectul stabilește că termenul de garanție post-recepție pentru lucrările de construcție va fi de cinci ani. Această reglementare va fi prevăzută expres, în contextul obligațiilor executanților lucrărilor de construcție, dar și al răspunderii patrimoniale a agenților economici, prin prisma termenului de remediere a viciilor.

Se propune ca documentul să intre în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Guvernul, în termen de șase luni de la data intrării în vigoare a acestuia, va aduce actele sale normative în concordanță cu noul act legislativ", se arată într-un comunicat de presă al Legislativului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării