main logo
3220

Mai mult de jumătate din microbuzele din Chișinău sunt vechi și murdare

Saloanele sunt murdare, distanța dintre scaune este prea mică, nu sunt adaptate persoanelor cu nevoi speciale și sunt foarte vechi.

Mai mult de jumătate din microbuzele din Chișinău sunt vechi și murdare

Potrivit unui studiu realizat de Primăria Mea, fiecare al cincilea microbuz de linie din capitală nu corespunde cerințelor de transportare a pasagerilor, iar şoferii pun în pericol viaţa călătorilor, transmite Știri.md.

Aproape 70% din numărul total de microbuze au o vechime mai mare de 15 ani, în timp ce doar 0,4% au mai puțin de 10 ani. Deși se planifica ca până în 2020, vechimea medie a vehiculelor să fie 8 ani, iar cea maximă - 12 ani, în anul 2018 vechimea medie a microbuzelor este de 16 ani, iar cea maximă - de 22 de ani. 


Potrivit studiului, majoritatea încălcărilor depistate au fost exploatarea mijloacelor de transport cu defecțiuni tehnice și a celor care nu corespund reglementărilor tehnice și standardelor în vigoare. 

Au fost stabilite 2812 cazuri de exploatare a mijloacelor de transport cu defecțiuni tehnice.

 Ca măsuri întreprinse în urma abaterilor depistate, au fost înmânate 159 de prescripții agenților economici pentru înlăturarea defecțiunilor depistate, în adresa Camerei de licențiere au fost expediate 11 sesizări pentru anularea licențelor care permit transportul de călători, iar la 486 de vehicule a fost interzisă exploatarea prin ridicarea plăcuțelor de înmatriculare. 

Totodată au fost sancționate 88 de persoane cu funcții de răspundere din cadrul întreprinderilor ce transportă călători, pentru admiterea ieșirii la rută a vehiculelor cu defecțiuni tehnice.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării