main logo
477

MAI își propune reducerea numărului de accidente rutiere cu 50% față de anul 2010

Ministerul Afacerilor Interne își propune ca până în 2020 să obțină reducerea numărului de accidente rutiere până la 50%, comparativ cu anul 2010.

MAI își propune reducerea numărului de accidente rutiere cu 50%

Declarația a fost făcută de ministrul Alexandru Jizdan în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui, este în scădere numărul accidentelor rutiere soldate cu deces, cazuri imposibil de trucat.

„Comparativ cu anul 2010, ne propunem către 2020 să avem scăzute la 50% atât numărul accidentelor rutiere, cât și numărul celor traumatizați sau care au decedat pe traseele naționale”, a menționat oficialul.

Totodată, ministrul spune că Republica Moldova are legi bune, dar nu toți le respectă.

„Atâta timp cât nu avem sistemul video dezvoltat, cât drumurile nu sunt bine iluminate, drumurile nu sunt de calitate, cât conduita șoferilor nu este cea pe care ne-am dorit-o, desigur, mortalitatea va rămâne ridicată”, susține Alexandru Jizdan.

În ceea ce privește șoferii în stare de ebrietate la volan, ministrul spune că din 14 decembrie, vor intra în vigoare modificările legislative conform cărora șoferii își vor pierde pentru patru ani permisul de conducere, dacă vor fi prinși în stare de ebrietate la volan.

De asemenea, acești șoferi vor trebui să presteze muncă în folosul statului și vor fi obligați să treacă din nou toată procedura pentru a obține permisul de conducere.

„Această înăsprire a legislației se face pentru a păstra viețile în țara noastră”, spune ministrul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării