main logo
2935

MAI, despre refuzul polițistului de a vorbi în rusă: A procedat legal

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, este supărată pe ofițerul de patrulare care a refuzat să vorbească în limba rusă.

MAI, despre refuzul polițistului de a vorbi în rusă: A procedat legal

Incidentul a avut loc pe  12 ianuarie, când un inspector de patrulare a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer originar din Vulcănești

Fiind stopat de inspectorul de patrulare, șoferul a solicitat să i se explice în limba rusă care sunt regulile de circulație pe care le-a încălcat, însă polițistul l-a refuzat, precizând că acesta vorbește doar în limba de stat: „Eu înțeleg limba rusă, dar nu sunt obligat să discut cu dvs. în limba rusă. Sunteți cetățean al R. Moldova, vorbiți în limba de stat”.

Irina Vlah s-a arătat nemulțumită de gestul ofițerului de patrulare și a declarat că așteaptă o reacție de la MAI.

Contactat de Știri.md, purtătorul de cuvânt al MAI, Alina Zbancă, a venit cu o reacție:

"În momentul în care încalci legea și nu te supui cerințelor polițistului, dar cauți drepturi nescrise, ar fi oportun să te întrebi dacă este corect, ținând cont de faptul că ești cetățean al Republicii Moldova și nu al altui stat.   Ministerul de Interne nu este doar Poliția, și are în subordine 17 mii de angajați. 

Din fericire, acest angajat a procedat exact conform legislației în vigoare, iar cetățeanul din Găgăuzia ar trebui să studieze minuțios regulamentul circulației rutiere dar și limba de stat, care apropo, o să-l ajute să aibă o comunicare mai bună cu angajații noștri data viitoare, și să-și argumenteze încălcarea altfel", se arată în reacția MAI.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării