main logo
701

MAI ar fi antedatat documentele de expulzare ale cetățenilor turci

Istorie cusută cu ață albă în cazul celor șapte cetățeni turci scoși din Republica Moldova acum o săptămână.

MAI ar fi antedatat documentele de expulzare ale cetățenilor turci

După ce zilele trecute Biroul de Migrație și Azil (BMA) din cadrul Ministerului de Interne a spus că nu a avut nicio implicație în operațiunea de expulzare a celor șapte profesori turci din rețeaua liceelor Orizont, astăzi, portalul Anticoruptie.md a intrat în posesia unor documente care arată că instituția publică ar fi perfectat documentele cu dată din urmă, pentru a acoperi ilegalitățile comise de autoritățile de la Chișinău la expulzarea și transmiterea celor șapte profesori autorităților turcești.

La o zi după expulzarea cetățenilor turci din R. Moldova, BMA preciza că instituția nu a fost implicată în acest caz. „Biroul nu a participat. Instituția care s-a ocupat de acest caz nu suntem noi”, a declarat Olga Poalelungi pentru deschide.md. 

Documentele intrate în posesia portalului Anticoruptie.md dovedesc contrariul și anume că BMA fie a știut de la bun început despre operațiune, așa cum o arată data de pe document de 5 și 6 septembrie, fie a comis o ilegalitate și a emis aceste acte ulterior expulzării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării