main logo
3656

Magazinele sociale ale lui Ilan Șor, luate la bani mărunți de inspectori

Inspectoratul Fiscal de Stat va efectua controale la magazinele sociale deținute de Ilan Șor. Este vorba despre verificarea totală a fluxurilor financiare. Controlul are loc în conformitate cu termenul de prescripție.

Magazinele sociale ale lui Ilan Șor, luate la bani mărunți de inspectori

Conform FISC-ului, entitățile care gestionează magazinele, și anume Magazine Sociale SRL și AO „Pentru Orhei”, au datorii în sumă totală de peste 268 de mii de lei. Totodată, inspectorii fiscali nu au acces la informațiile despre activitatea financiară a acestora, pe motiv că sistemul ar fi în mentenanță, transmite Știri.md cu referire la Anticorupție.md.

Înainte de lansarea protestelor Șor, Anticoruptie.md a scris despre faptul că în magazinele sociale „Merișor”, deschise de deputatul fugar Ilan Șor, pâinea, livrată de combinatul de panificație Franzeluța, putea fi cumpărată cu un leu.

Pensionarii erau întâmpinați de activiștii partidului „Șor” care distribuiau flyere cu informații despre protest și care încercau să-i convingă că trebuie să se alăture acțiunii.

Proiectul magazinelor sociale „Merișor” a fost lansat în 2015, la inițiativa deputatului fugar Ilan Șor, pe timpul când era primar de Orhei. În ciuda criticilor societății, Șor și-a extins „imperiul social” de influență, numărul magazinelor ajungând în 2020 la 140.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării