main logo
775

MAEIE: Oficialii moldoveni nu au acces la piloții eliberați din Moscova

Delegația Republicii Moldova, detașată ieri la Moscova pentru a acorda asistența necesară cetățenilor moldoveni eliberați din prizonierat în Afganistan nu au obținut deocamdată de la autoritățile ruse nici accesul la ei, nici informația privind locul unde sunt plasați.

MAEIE: Oficialii moldoveni nu au acces la piloții eliberați din Moscova

Conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), singurele detalii obținute în discuțiile avute cu câțiva oficiali de la Moscova sunt că cei doi cetățeni moldoveni nu ar fi în custodia Guvernului Federației Ruse, dar în cea a unei organizații non-guvernamentale, transmite Știri.md.

Pentru moment, oficialii moldoveni continuă să depună eforturi pentru a se întâlni cu cetățenii eliberați din prizonierat și a demara procedurile necesare aducerii de urgență a acestora în Republica Moldova. 

În acest sens s-a luat legătura cu organizația indicată de către autoritățile ruse și membrii delegației sunt în așteptarea permisiunii de a ajunge la cetățenii noștri. 

Au fost făcute toate pregătirile logistice pentru ca aceștia să poată fi aduși acasă în orice moment.

Reamintim că în componența echipei MAEIE deplasată la Moscova se afla și un cadru medical, care imediat ce se va permite accesul la cetățenii moldoveni, va evalua starea de sănătate a acestora și va acorda asistența necesară pentru ca ei să ajungă în cele mai bune condiții acasă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării