main logo
1833

MAEIE condamnă cu fermitate atacul din Sergheevca, regiunea Odesa

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a reacționat în urma atacului din noaptea aceasta din Odesa, în care au fost uciși 19 oameni, iar alte zeci de persoane au fost rănite.

MAEIE condamnă cu fermitate atacul din Sergheevca, regiunea OdesaColaj: știri.md

MAEIE condamnă cu fermitate atacul absolut nejustificat cu rachete rusești asupra blocului de apartamente și a bazei de odihnă din localitatea Sergheevca, regiunea Odesa, transmite Știri.md.

"Condamnăm cu fermitate atacul absolut nejustificat cu rachete rusești asupra blocului de apartamente și a bazei de odihnă din localitatea Sergheevca din regiunea Odesa, care s-a soldat cu pierderi de vieți omenești, inclusiv copii. 

Deplângem noutatea tristă că un angajat al Centrului de reabilitare pentru copii al Ministerului Sănătății din Republica Moldova a murit, iar alți 5 angajați au fost răniți.

Este încă o dovadă de agresiune inacceptabilă asupra obiectivelor civile după recentul atac din orașul Kremenciuk", a menționat MAEIE.

Știri.md amintește că militarii ruși au atacat cu rachete în noaptea de joi spre vineri un bloc de locuințe cu nouă etaje și două sanatorii din satul Sergheevca, regiunea Odesa.

Potrivit serviciilor de urgență ale Ucrainei, actualizate la ora 12:00, cel puțin 19 oameni au fost uciși, între care doi copii, iar alții 38 au fost răniți în urma atacurilor.

Un angajat al Centrului de reabilitare pentru copii al Ministerului Sănătății din Republica Moldova a murit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării