main logo
938

MAEIE: Circa 2.500 de moldoveni, aduși acasă cu cursele charter

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene continuă să organizeze curse charter excepţionale în vederea repatrierii cetăţenilor moldoveni aflaţi în dificultate peste hotarele ţării.

MAEIE: Circa 2.500 de moldoveni, aduși acasă cu cursele charter

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul MAEIE, instituţia coordonează procesul repatrierii cetăţenilor Republicii Moldova cu rutele aeriene charter, acordând prioritate copiilor, studenţilor, persoanelor aflate la tratament medical şi altor categorii de concetăţeni defavorizaţi, transmite Știri.md.

Începând cu 28 martie 2020, cei interesaţi se pot înregistra online pe paginile internet şi facebook ale misiunilor diplomatice şi consulare (mfa.gov.md/sites/default/files/tabel.pdf).

Destinaţiile prioritare ale curselor aeriene vor fi propuse spre aprobare Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, care, în perioada stării de urgenţă, autorizează cursele charter.

Biletele pentru rutele charter excepţionale vor fi procurate direct de la operatorii de zbor, după aprobarea rutei de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale.

Informaţii actualizate privind cursele charter autorizate pot fi găsite pe site-ul oficial al Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova la adresa: caa.md/rom/news/ şi pe pagina de facebook a AAC.

La sosirea în Chişinău, pasagerii acestor rute vor trece obligatoriu procedura de evaluare medicală şi vor fi plasaţi pentru 14 zile în autoizolare.

Sâmbătă, la Chişinău s-au întors cu o cursă charter din Italia 180 de cetăţeni moldoveni care au rămas în străinătate fără locuinţe şi mijloace de trai. De la începutul introducerii stării de urgenţă în republică, MAEIE a ajutat la repatrierea a circa 2.500 de compatrioţi.

Luni, cetăţenii moldoveni sunt aşteptaţi să sosească cu o cursă charter din Israel, iar miercuri, 1 aprilie, de la Nisa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării