main logo
1892

MAEIE: 14 cetățeni ai R. Moldova au fost evacuați din Sudan

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că a monitorizat constant situația de securitate din Sudan.

MAEIE: 14 cetățeni ai R. Moldova au fost evacuați din Sudan

Potrivit unui comentariu al lui Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului de Externe, Nicu Popescu, având în vedere confruntările armate violente de pe teritoriul Sudanului, MAEIE a depus eforturi pentru a identifica cetățenii Republicii Moldova care necesită sprijin pentru evacuare, transmite Știri.md.

În acest sens, MAEIE notează că prin două curse avia, una către Franța și cealaltă către Federația Rusă, au fost evacuați 14 cetățeni ai țării noastre.

Actualmente, 13 cetățeni evacuați, printre care șase copii, se află la Moscova, unde au fost preluați și asistați de către responsabilii Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. 

Cetățenii evacuați sunt în siguranță, iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cooperare cu alte structuri ale statului, acordă sprijinul necesar acestor familii și stabilește căile de repatriere în țara noastră.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării