main logo
18147

MAE: O moldoveancă a decedat în atacul terorist de la Moscova

O femeie în vârstă de 41 de ani, originară din Republica Moldova, s-a aflat printre victimele atacului terorist de la Moscova.

MAE: O moldoveancă a decedat în atacul terorist de la Moscova

Potrivit informațiilor comunicate de Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, se confirmă decesul unui cetățean al Republicii Moldova, ca urmare a masacrului produs în seara zilei de 22 martie, în incinta Centrului Crocus City Hall din orașul Moscova, transmite Știri.md.

„Adresăm pe această cale sincere și profunde condoleanțe familiei îndoliate, rudelor și prietenilor. 

Ambasada Republicii Moldova la Moscova este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind disponibilă să întreprindă toate acțiunile consulare ce se impun”, se arată în mesajul oficial al MAE.

Potrivit sputnik.md, este vorba despre Cristina Costiucenco, care s-a născut la Bender în 1982.

De asemenea, presa din stânga Nistrului scrie că femeia se afla în sala de spectacol împreună cu soțul său, Pavel.

„Rudele cuplului au aflat despre incident de la știri. Aceștia au recunoscut-o pe Cristina într-unul dintre videoclipurile din timpul atacului terorist. Femeia se ascundea după scaune, fiind încă în viață. Mai târziu, rudele Cristinei au văzut-o pe lista persoanelor decedate. Deocamdată nu se cunoaște nimic despre soțul acesteia, Pavel”, scrie sursa.

Deocamdată, reprezentanții MAE nu au venit cu un comentariu oficial în acest sens.

Știri.md amintește că mai multe persoane au fost ucise și rănite în incidentul armat care a avut loc pe data de 22 martie la sala de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei.

În context, ex-președintele Igor Dodon și ex-premierul Ion Chicu au venit cu mesaje de condoleanțe după atacul armat de la Moscova.

Și Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă condamnă atacul terorist care a avut loc la Moscova și exprimă condoleanțe rudelor și prietenilor celor uciși și răniți.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, este informat „constant” şi a fost informat „încă din primele minute” despre atacul sângeros de vineri seară de la o sală de concerte de la periferia Moscovei.

Iar Dmitri Medvedev amenință cu o răzbunare „prin teroare” după atacul armat din sala de concert de la Moscova. Fostul locțiitor al lui Putin spune că dacă atacul a fost comis de „teroriști ai Kievului, trebuie găsiți și distruși fără milă, inclusiv oficialii statului”.

Totodată, Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, și-a exprimat condoleanțele față de victimele incidentului de la Crocus City Hall și a îndemnat ca cei responsabili să fie aduși în fața justiției.

Gruparea militantă sunită Stat Islamic a revendicat vineri, pe canalul de Telegram al grupului, responsabilitatea pentru atacul armat de la sala de concerte de la periferia Moscovei.

Foto: Tg/Smm.pmr

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării