main logo
394

MAE, despre românul răpit în Nigeria: Starea ostaticilor este bună

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, luni, că starea echipajului navei comerciale elveţiene atacată de piraţi pe coasta Nigeriei, printre care se numără şi un cetăţean român, este bună.

MAE, despre românul răpit în Nigeria: Starea ostaticilor este bună

Celula de Criză a MAE continuă demersurile pentru eliberare şi ţine legătura permanent cu familia românului, relatează Știri.md cu referire la realitatea.net.

"În continuarea informaţiilor referitoare la cazul navigatorului român răpit la data de 22 septembrie 2018 de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Celula de Criză a MAE, activată din dispoziţia ministrului afacerilor externe, îşi continuă activitatea de coordonare a demersurilor tuturor misiunilor diplomatice implicate. Având în vedere faptul că printre persoanele răpite se regăsesc şi alţi cetăţeni străini, Celula de Criză a MAE a implicat în demersurile de gestionare a cazului şi Ambasadele României la Zagreb, Ljubljana şi Manila, pe lângă cele din Abuja şi Berna, care sunt în contact cu Ministerele de Externe ale statelor de reşedinţă, astfel încât Celula de Criză MAE coordonează în prezent un număr de cinci reprezentanţe diplomatice implicate", a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Reprezentanţii ministerului mai precizează că ţine legătura permanent cu MAE elveţian, armatorul navei şi ambasadele Sloveniei şi Croaţiei la Berna.

"Totodată, Ambasada României la Berna menţine în permanenţă legătura cu Ministerul Afacerilor Externe elveţian, cu armatorul navei şi Ambasadele Sloveniei şi Croaţiei la Berna, iar misiunea diplomatică a României la Abuja este în contact cu autorităţile nigeriene competente. Potrivit datelor preliminare obţinute de către agenţia de crewing, starea persoanelor răpite este bună. Reprezentanţii Celulei de Criză a MAE sunt în contact permanent cu familia cetăţeanului român. Dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestui caz, Celula de Criză a MAE reiterează recomandarea ca abordarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia", a completat MAE.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a activat celula de criză MAE pentru a ţine legătura permanentă cu autorităţile nigeriene şi cu armatorul.

O navă ce operează sub pavilion elveţian a fost atacată de către piraţi în largul apelor nigeriene, 12 membri ai echipajului fiind răpiţi. Printre aceştia se află şi un român, dar şi persoane din Filipine, Slovenia, Ucraina, Croaţia şi Bosnia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării