main logo
1820

Luptători K1, acuzați de omor în Chișinău: Soarta dosarului

Au trecut aproape șapte luni de la bătaia mortală de la discoteca „Edgo”.

Luptători K1, acuzați de omor în Chișinău: Soarta dosarului

În urma violențelor a decedat un bărbat, cu toate acestea, examinarea dosarului în care sunt învinuiți luptătorii de K-1 Aurel Ignat și Mihai Pârgaru se află la etapa de audiere a martorilor. Vineri, 14 decembrie, urma să fie audiat cel de-al treilea martor, însă acesta nu putut să facă depoziție pentru că nu a avut la el actul de identitate. Audierile au fost amânate pentru ianuarie 2019, transmite Știri.md cu referire la Anticorupție.

Mihai Pârgaru, care se află în arest la domiciliu, a venit la proces neînsoțit, în timp ce Aurel Ignat, încarcerat în Penitenciarul 13, a fost adus încătușat. Când l-a vâzut, martorul care urma să fie audiat s-a arătat mirat, declarând că Ignat nu trebuie ținut în cătușe pentru că nu este vinovat.

Ion Ignat, tatăl luptătorului învinuit, a comunicat pentru portalul Anticoruptie.md că ceilalți martori, cu excepția fratelui victimei și a prietenului acestuia, polițistul Sergiu Bradu, au dat mărturii care îl disculpă pe Aurel. „Până nu demult, am fost într-o tensiune continuă. Nu am fost acolo și credeam și eu că fiul meu este vinovat. Ca părinte, mi se rupea sufletul. Dar, după ce am auzit ce spun martorii, mi s-a luat o piatră de pe inimă. Am înțeles că Aurel nu este vinovat, după cum a scris toată presa. Acest caz a fost politizat intens, deși nu are nimic în comun cu politica. Iar băiatul meu stă de șapte luni în pușcărie”, a declarat Ignat.

Bătaia de la Discoteca „Edgo” a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai 2018. În urma altercației, au fost transportați la Spitalul de Urgență Aurel Ignat, cu o plagă la cap, și Sergiu Bejenari, care a decedat peste șaze zile din cauza loviturilor.

Pe banca acuzaților au ajuns Mihai Pârgaru și Aurel Ignat. Aceștia s-au predat forțelor de ordine după ce au apărut informații în presă despre moartea lui Bejenari. Cel de-al treilea învinuit, Eugent Deliu, fiul unor afaceriști, a reușit să părăsească teritoriul Republicii Moldova și este de negăsit.

Potrivit unor surse apropiate anchetei,  acesta s-ar afla în Marea Britanie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării