main logo
508

Luptă pentru un loc în microbuz: De ce se plâng locuitorii din Durlești

În fiecare dimineață și seară, se simt exact ca la loterie. Este vorba de unii locuitori din Durlești, care din cauza că nu este destul loc în transportul public, întârzie sau chiar lipsesc de la serviciu.

Luptă pentru un loc în microbuz: De ce se plâng locuitorii din Durlești

Oamenii se plâng că microbuzele și autobuzele vin rar prin Durlești și, de cele mai dese ori, sunt nevoiți să meargă exact ca într-o cutie cu chibrituri. 

Sătui de această situație, ieri, un grup de locuitori s-au plâns primarului general interimar, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Locuitorii din Durlești se trezesc dis-de-dimineață pentru ca să prindă loc în transportul public, care duce spre Chișinău, acolo unde majoritatea dintre aceștia muncesc sau învață. 

Oamenii se plâng că această problemă se acutizează pe an ce trece, din cauza creșterii numărului de locuitori.

Ieri, mai mulți locuitori din Durlești au venit la Primăria municipiului Chișinău și s-au plâns edilului. Aceștia spun că nu este prima dată când se adresează după ajutor autorităților. 

Anterior, au discutat și cu primarul din Durlești, dar fără folos, problema a rămas.

„Problema transportului public din Durlești este foarte acută. Lucru acesta nu poate aștepta. Afectează întreg Durleștiul, noi suntem cea mai mare suburbie, cu peste 20 mii de locuitori”.

„Rutierele circulă la voința lor, vor circulă, vor nu, autobusul din oră în oră, seara practic nu avem cu ce veni”.

În replică, Ruslan Codreanu a dat de înțeles că, în prezent, sunt asamblate câteva troleibuze cu mers autonom.

„Nu o dată la ședințele operative ale Primăriei am menționat că Durlești este o prioritate, având 22 mii de locuitori. Același lucru spuneam și săptămâna trecută, când am spus că se asamblează următoarele cinci troleibuze cu mers autonom”, Ruslan Codreanu, primar Interimar General Primăria Chișinău

Primăria din Durlești nu a venit cu o reacție, deocamdată. În prezent, din capitală spre orașul Durlești, se deplasează patru rute. 

Este vorba de autobuzul 11 și microbuzele de pe ruta 124, 129 și 101. Durlești nu este singura suburbie în care există problema transportului public. 

La începutul lunii decembrie, TV8 a scris și despre starea deplorabilă a autobuzelor ce circulă spre Ghidighici. În schimb, în Trușeni situația urma să se fi schimbat, datorită a cinci troleibuze noi, cu mers autonom.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării