main logo
6382

Ludmila Diaconu, fosta soție a lui Nicolae Sulac, s-a stins din viață

A trecut la cele veșnice cunoscuta violonistă Ludmila Diacenco-Sulac, prima și unica soție legitimă a regretatului cântăreț de muzică populară, Nicolae Sulac. Violonista avea 73 de ani.

Ludmila Diaconu, fosta soție a lui Nicolae Sulac, s-a stins din viațăColaj: știri.md

„S-a mai aprins o stea pe bolta folclorului Republicii Moldova, de parcă nu ne furase atât de multe suflete această perioadă pandemică.

Azi noapte la ora 1, Ludmila Diacenco (Sulac), profesor, muzician, violonist și aranjor basarabean, a plecat pe drumul veșniciei în brațele celei pe care a adus-o pe lume și a purtat-o în brațe, Ioana Sulac-Laux, fiica lui Nicolae Sulac”, se arată într-un mesaj publicat de Nicușor Ilie, autorul paginii de Facebook „Nicolae Sulac si Benone Sinulescu - In memoriam, transmite Știri.md.

Ludmila Diacenco-Sulac s-a născut la 6 august 1949. A studiat la Colegiul „Ștefan Neaga”. A activat la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău. În anul 1970 s-a căsătorit cu Nicolae Sulac.

Timp de 10 ani au fost împreună, între timp s-a născut fiica loc - Ioana. A fost un cunoscut muzician din R. Moldova, violonistă, iar în ultimii ani a activat ca profesor de muzică.

În cariera sa artistică a concertat în mai multe State ale lumii, alături de diferite orchestre din R. Moldova.

În ultimii ani a activat ca profesor de muzică pentru formarea tinerelor generații să ducă mai departe patrimoniul cultural-imaterial al muzicii populare și folclorice din Basarabia.

A concertat alături de mai multe orchestre și a colaborat cu distinse personalități și nume notorii din muzica populară, iar în ceea ce privește familia, a fost un exemplu de modestie atât pentru fiica ei, cât și pentru colegii de scenă care au cunoscut-o.

Ultimele luni din viață Ludmila Diacenco-Sulan le-a petrecut alături de singura fiică, în Germania, unde s-a stabilit în urmă cu mulți ani și și-a întemeiat o familie.

Își vizita periodic fiica până la începutul restricțiilor pandemice. În acest timp, cât se afla în R. Moldova, a dezvoltat o complicație medicală care mai apoi s-a dovedit incompatibilă cu viața.

Ludmila Diacenco-Sulac va fi înmormântată în Germania.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării