main logo
690

Lucrările de iluminare a Șoselei Muncești, pe ultima sută de metri

Lucrările de montare a instalațiilor de iluminat public pe Șoseaua Muncești din Chișinău sunt pe ultima sută de metri.

Lucrările de iluminare a Șoselei Muncești, pe ultima sută de metri

De la strada Grădina Botanică și până la intersecția cu bulevardul Dacia, în apropiere de orașul Sângera, au fost montați aproape 150 de piloni noi și circa două sute de corpuri de iluminat, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Vasile Chirilescu, specialist principal în relații cu mass-media din cadrul Primăriei capitalei, a declarat că este unul dintre cele mai mari proiecte din cele zece străzi pe care se reabilitează iluminatul public. 

Șoseaua Muncești a fost selectată pentru că este una cu circulație intensă. Iluminatul public în zonă va însemna mai multă siguranță pentru pietoni și pentru conducătorii auto.

Lucrările costă municipalitatea 2,2 milioane de lei și au fost lansate la începutul lunii februarie. Autoritățile estimează că acestea se vor încheia către sfârșitul săptămânii.

Costurile pentru reabilitarea iluminatului stradal pe cele zece artere se ridică la 14 milioane de lei. Până acum, a fost reabilitat iluminatul public pe străzile Alba-Iulia, Kiev, bd. Dacia (viaduct), Ciuflea și bulevardul Mircea cel Bătrân. 

În viitorul apropiat, urmează să fie inaugurat iluminatul pe Calea Moșilor, Calea Ieșilor, bulevardul Moscova, sectorul Budești 2.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării