main logo
993

Lucrările de demontare la Filarmonica Națională au fost finalizate

Lucrările de demontare a materialelor avariate în urma incendiului de la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici au fost finalizate.

Lucrările de demontare la Filarmonica Națională au fost finalizateFoto: dse.md

Potrivit unui comunicat emis presei, din interiorul edificiului au fost evacuate peste 68 tone de metal, care urmează să fie comercializate, transmite Știri.md.

"Muncitorii au lucrat concomitent pe două sectoare, reușind să elibereze de deșeuri sala mare și sala mică a Filarmonicii. Acțiunile de demontare au avut loc pe o suprafața de peste 700 metri pătrați", anunță IGSU. 

Sursa citată menționează că astăzi la obiectiv s-a desfășurat și ședința grupului de gestionare a situației, unde s-a stabilit că volumul de lucrări a fost executat conform termenelor stabiliți. 

Astfel, Minsiterul Educație, Culturii și Cercetării urmează să identifice experți în domeniu pentru expertizarea tehnică a edificiului. 

Amintimn că lucrările de demontare a materialelor constructive deteriorate în urma incendiului produs, au început pe 9 noiembrie 2020. 

La fața locului pentru executarea acțiunilor au fost antrenate 10 persoane cu 7 unități de tehnică grea. 

Pentru gestionarea situației la Filarmonică a activat Statul Major al IGSU, care pe parcursul demontării și înlăturării deșeurilor a monitorizat situația.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării