main logo
2460

Locurile pitoreşti din Republica Moldova, surprinse într-un documentar

Tinerii cineaşti din Republica Moldova îşi propun să contribuie la revitalizarea şi dezvoltarea industriei cinematografice din ţară şi astfel să atragă investiţii şi producători de film din străinătate.

Locurile pitoreşti din Republica Moldova, surprinse într-un documentar

În şirul producţiilor finanţate de către Centrul Naţional al Cinematografie (CNC) se înscrie documentarul şi site-ul „Filme în Moldova”, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

Imagini pitoreşti din Moldova ce-ţi taie respiraţia şi-ți trezesc imaginaţia sunt surprinse de cameramanul Leonid Cojocari din echipa regizorului Sergiu Pascaru pentru un documentar cu totul inedit.

„În calitate de producător independent am fost surprinsă de ideea lui Sergiu Pascaru şi am decis să facem o valoare frumoasă şi astfel cu suportul CNC Moldova am reuşit să demarăm acest proiect. 

„Filme în Moldova”, constă dintr-un film de 20 de minute în care noi prezentăm 20 de locaţii diferite din ţara noastră pregătite pentru exteriorul ţării pentru a veni aici să filmeze”, a declarat producătoarea Irina Samson.

„O să fie util pentru producătorii de film, o să răspundă interesului producătorului faţă de locaţie. Să fie clar unde se găseşte, cum se ajunge. Sunt convins că vor veni producători străini, fiindcă noi de acuma suntem participanţi la elaborarea unei noi Legi de investiţii. 

Este un interes de acuma viabil pentru a veni în ţara asta şi a investi în cinematografie sume de bani”, a spus directorul Centrului Național al Cinematografiei Valeriu Jereghi.

Concomitent, realizatorii proiectului lucrează şi la un site. În viziunea  tinerilor, noul documentar deschide noi orizonturi.

„Promovarea anume a posibilităţilor de filmare în ţara noastră, atragerea, de ce nu şi a resurselor financiare externe în această ţară. A fost foarte plăcut ca producător independent să colaborez cu Sergiu Pascaru, care a venit cu această frumoasă idee şi a aplicat la CNC şi astfel  putem realiza această idee”, a declarat producătorul Irina Samson.

Munca la documentarul şi  site-ul „Filme în Moldova” este pe ultima sută metri, astfel realizatorii speră că  în timpul apropiat aceste locuri pitoreşti vor fi asaltate de echipe de filmare din străinătate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării