main logo
488

Locuitorii raionului Leova vor avea acces la apă potabilă

Circa 50.000 de locuitori din raionul Leova vor consuma de azi înainte apă de calitate.

Locuitorii raionului Leova vor avea acces la apă potabilă

În orașele Leova și Iargara a avut loc evenimentul de inaugurare a apeductului magistral, care a fost construit în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice de aprovizionare cu apă și canalizare a localităților din raionul Leova”, transmite Știri.md.

În cadrul proiectului – pe lângă apeductul magistral Leova-Iargara – au mai fost construite două stații de pompare a apei, două rezervoare de apă potabilă și, de asemenea, a fost reabilitată stația de tratare a apei din orașul Leova. 

Construcția apeductului magistral Leova-largara este un proiect cu impact major în domeniul aprovizionării cu apă a populației raionului Leova. 

Lucrările de construcție și reabilitare s-au desfășurat în perioada decembrie 2017 – aprilie 2019.

Bugetul total al proiectului a fost de 64 milioane lei, dintre care 54 milioane au fost oferiți de Guvernul Germaniei prin intermediul GIZ Moldova, aproximativ 9 milioane lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR), iar un milion de lei a constituit contribuția locală a raionului Leova. 

La evenimentul de inaugurare au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai ambasadei Germaniei și ambasadei României și comunitatea din raionul Leova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării