main logo
548

Locuitorii din Dumbrava cer ca o rută de troleibuz să treacă prin localitate

Câţiva locuitori din Dumbrava au protestat din nou la Primăria Chişinău. Oamenii au cerut ca linia de troleibuz nr. 35, care va circula spre Durleşti, să treacă şi prin localitatea lor.

Locuitorii din Dumbrava cer o rută de troleibuz în localitateLocuitorii din Dumbrava cer o rută de troleibuz în localitate

Edilul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, le-a cerut responsabililor să identifice o soluţie, transmite Știri.md cu referire la Moldova 1.

Locuitorii din Dumbrava sunt nemulţumi că în suburbie circulă doar două linii de microbuz, care de fiecare dată sunt aglomerate. Oamenii au cerut ca troleibuzele să treacă şi prin localitatea lor.

„Oamenii cu copii mici se duc la şcoală, la grădiniţă, ei nu reuşesc dimineaţa, unul în braţe, unul de mânuţă, vin foarte greu şi de aceea vrem Primăria să hotărască ceva”. „Numărul populaţiei creşte, transportul se micşorează, e iarnă afară, eu personal am stat şi două ore, dar cu copilaşi mici e mai greu”, spun oamenii.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a cerut Direcţiei transport public şi căi de comunicaţii şi Regiei Transport Electric Chişinău să identifice o soluţie.

„Veniţi cu mai multe opţiuni, la baza fiecărei opţiuni pe itinerar să stea calculele şi cifrele, traseul pe care îl propuneţi, nu doar cu o singură opţiune, veniţi cu două-trei opţiuni. Luaţi în considerare şi solicitarea mea de a acoperi Dumbrava”, a declarat Ruslan Codreanu.

Anul trecut, municipalitatea a lansat trei linii noi de troleibuz ce circulă prin suburbiile Sângera, Stăuceni, Truşeni, iar până la sfârşitul lunii ianuarie autorităţile îşi propun să lanseze troleibuzele cu nr. 35 care vor face legătura cu oraşul Durleşti.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării