main logo
661

Locuitorii din Chițcanii Vechi așteaptă de 13 ani să fie conectați la gaz

Au rămas fără bani, dar și fără gaze naturale. De mai bine de 12 ani, localnicii unei comune din Telenești așteaptă să fie conectați la rețeaua de gazificare.

Locuitorii din Chițcanii Vechi așteaptă 13 ani să fie conectați la gazFoto: tv8

Încă în anul 2008, o parte din locuitorii comunei Chițcanii Vechi au achitat peste 800 de lei pentru a se conecta la rețeaua de gazificare. Acum, la mai bine de 12 ani distanță, oamenii încă nu au fost conectați la rețea, dar nici banii nu i-au mai primit înapoi. Ba mai mult, la unele gospodării țevile de gazificare au fost trase până în case, însă așa și nu au mai fost conectați la rețea, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Întrucât nu există o alternativă, fiecare se descurcă cum poate. Majoritatea localnicilor folosesc butelii de gaz, care sunt destul de costisitoare, dar și periculoase.

Fostul primar al comunei Chițcanii Vechi, care în prezent este vice-președinte de raion în Telenești, ne-a spus că agentul economic nu poate fi tras la răspundere întrucât, la începutul lucrărilor, nu a fost semnat un contract în acest sens, dar nici consiliul raional nu poate trimite banii agentului economic fără a vedea cum justifică cheltuielile antreprenorul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării