30 iulie, 18:26
374
0
Locuitorii din Bălți care vor denunța hoția funcționarilor vor fi plătiți
30 iulie, 18:26
374
0

Sunt gata să plătesc de la 10 mii până la 100 de mii de lei pentru informaţii verifice şi confirmate despre faptul că funcţionarii, consilierii sau oamenii de afaceri fură din bugetul oraşului", a declarat primarul oraşului, preşedintele "Partidului Nostru", Renato Usatîi, joi, în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Bălţi.

Foto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, el a luat această decizie după ce a devenit cunoscut faptul că consilierul Igor Basistîi, ales pe listele PN, şi-a conectat ilegal sauna la reţeaua de alimentare cu apă "Apă-Canal Bălţi", transmite Știri.md.

Potrivit informaţiilor presei regionale, acest lucru a provocat prejudicii de 200 mii lei. Ilegalitatea a fost depistată de angajaţii companiei, care anterior s-au ocupat de cercetarea conectărilor ilegale.

Usatîi a menţionat că "nu a furat un pensionar, un veteran care nu îşi poate plăti facturile, ci cel care a primit venituri din această saună, fiind în măsură să plătească facturile pentru apă locuitorilor din întregul său microraion".

"Este scârbos să furi din buzunarele orăşenilor. Toate acestea vor fi aspru pedepsite. Vă rog să mă informaţi pe reţelele de socializare în mesaje private. Va fi verificat fiecare semnal", a spus Usatîi, cerând organelor competente să desfăşoare o anchetă şi să deschidă o cauză penală.

Basistîi nu a fost prezent la şedinţa de joi a Consiliului Municipal. 

Conform informaţiilor, el a scris deja cerere de demisie din funcţia de consilier.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter