main logo
364

Locuitorii a 3 blocuri din Budești stau de o lună fără apă la robinet

Locuitorii a trei blocuri din Budești stau de o lună fără apă la robinet. Sunt nevoiți să care butelii de la fântânile din apropiere și să le urce la etaj.

Locuitorii a 3 blocuri din Budești stau de o lună fără apă la robinet

Apă de acolo, însă, nu e bună de băut. Lucrările la apeduct se întind de mai bine de un an și jumătate, iar fântâna arteziană gestionată de o berărie care îi alimenta cu apă s-a defectat, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

“Iată eu duc apă de la fântână, torn aici în lighean, apă nu avem deloc.”

Natalia locuiește la etajul cinci al acestui bloc. De o luna nu are picătură de apă la robinet. Pentru că are un copil și a mai și început reparația în apartament, ea spune că viață lor s-a transformat într-un adevărat chin.

“Acum este vara, am așteptat o săptămână, două. Ne-au promis, se poate de adus apă de la fântână, dar e foarte rea. Priviți cum arată fierbătorul!”

La primele etaje se mai întâmplă să fie apă din când în când, însă, doar câteva ore pe zi. Așa că și aici oamenii stau cu veselă murdară în chiuvetă.

În aceeași situație sunt peste 50 de familii care locuiesc în trei blocuri de pe stradă Traian din Budești. Tineri și bătrâni, cară apă de la fântânile care se află la zeci de metri de casă. Asta deși apa de acolo, spun ei, nu este tocmai bună de băut.

- Câte sticle aveți?

- 12

- “De cinci, șase ori pe zi trebuie să merg, dacă să mai și spălăm...”

Oamenii spun că s-au plâns la primărie însă fără rezultat. Aceștia afirmă că până acum erau alimentați cu apă de la o fântână arteziană care este în gestiunea unei berării din apropiere, acum însă nici de acolo aproape că nu mai vine apă.

Locuitorii sperau să fie conectați la apeduct, dar lucrările la rețea care au început încă acum un an și jumătate așa și nu s-au mai încheiat.

Acum, când lucrările sunt pe ultima sută de metri, li s-a spus că fiecare familie trebuie să plătească 1.500 de lei pentru contoare.

În timp ce oamenii stau fără apă, primarul din Budești spune că a aflat de curând despre problema.  

Costiuc spune că într-adevăr bani pentru contoare nu au prevăzuți în proiectul care a costat peste un milon și jumătate de lei, 50 la sută din care au fost oferiți de primăria Chișinău. 

Totodată primarul de Budești a asigurat că începând de astăzi, locuințele oamenilor vor fi conectate la apeduct și vor fi încheiate contracte cu Apă Canal, lucru care până acum nu s-a întâmplat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării