main logo
5138

Lockdown posibil în R. Moldova: Trebuie să dăm o gură de aer spitalelor

Ne place sau nu să intram într-un lockdown, dar e necesar. Trebuie să dăm o gură de aer spitalelor.

Lockdown posibil în R. Moldova: Trebuie să dăm o gură de aer spitalelorFoto: știri.md

Despre aceasta a scris pe o rețea de socializare consiliera prezidențială în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, transmite Știri.md.

"Primul om drag pe care l-am pierdut a fost sora soțului. Încă în iunie anul trecut. Când tare mulți nu credeau că există această boală și râdeau de ea. Au urmat apoi mai multe cunoștințe. După care - foarte mulți medici, printre care buni și vechi colegi de ai mei - de facultate, de instruiri, de lucru. Lor li s-au alăturat persoane notorii, talentate și cunoscute. Au plecat mai mulți vecini, cei pe care îi saluți de-o viață în fiecare zi. 

Ne place sau nu, dar fără măsuri restrictive vom ajunge și mai rău. Ne place sau nu să intram într-un lockdown, dar e necesar. Trebuie să dăm o gură de aer spitalelor. Și medicilor. 

Și trebuie odată și odată să se facă ce nu s-a făcut un an întreg - să se testeze imediat ce e necesar, să se asigure acces gratuit la medicamente care pot fi aduse în pachețel chiar la ușa pacientului, dar și acces ușor la investigații, în special radiografie, TC pentru a nu pierde formele grave; să se aprobe măsuri stricte de transfer a pacienților din spital în spital pentru ca să nu existe tergiversări, și astfel să ne luptăm pentru fiecare viață", a scris Nemerenco.

Totodată, Nemerenco anunță că acest subiect urmează să fie discutat astăzi, ședința Consiliului Suprem de Securitate. 

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării