main logo
476

Locatarii unui bloc nu pot intra cu mașina în curte din cauza gropilor săpate

În Chișinău, gropile săpate pentru reparația rețelelor subterane sunt lăsate de izbeliște.

Locatarii unui bloc nu pot intra cu mașina în curte din cauza gropilorLocatarii unui bloc nu pot intra cu mașina în curte din cauza gropilor săpate

Locatarii unui bloc de la Ciocana se plâng că de aproape un an nu pot intra cu mașinile în curte din cauza unui crater uitat de muncitori. Iar vinovatul, ia-l de unde nu-i, întrucat autoritățile își păsează responsabilitatea, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Această groapă de pe strada Sadoveanu, din sectorul Ciocana al Capitalei, a fost săpată în vara anului 2018, spun locatarii. Săpata și... uitată de muncitori. Cei de la Apă Canal susțin că mai bine de jumătate de an acolo se efectueaza lucrări la rețeaua de canalizare, însă nu sunt ei responsabili de asta, ci o companie privată. 

„Înconjuram, treceam pe alăturea și evitam acest drum. Chiar deseori nu merg pe acolo când plouă. Merg mai mult prin fața blocului pentru că este mult mai sigur.” 

Iar această femeie ne-a spus că iarna este, practic, imposibil să intri cu mașina în curte. 

„Ne incomodează, nu putem trece nici cu mașina, nici pe jos. Într-o zi nu puteam duce copilul la școală din cauza gropii, acolo este drumul principal pe unde mergem cu mașina.”

Iar vinovatul... caută-l de unde nu-i. Femeia susține că de aproape un an de zile, așa și nu a aflat cine este responsabil.

„Dau vina de la un agent economic la altul și nu știm cine este vinovatul.” 

Localnicii spun că, inițial, s-au bucurat ca vor fi reparate rețelele subterane, însă mai târziu bucuria a devenit o dezămăgire.

„Ce nu știti că la noi totul se face pe jumătate?” 

Aceeași situație este și pe o strada din Durlești. Acolo muncitorii au făcut săpături pe o porțiune de drum reparat în vara anului trecut și le-au lăsat baltă. Responsabilii de la primărie ne-au spus că a fost o scurgere de la conducta de apă și că responsabili ar fi cei de la Apă Canal, care, la rândul lor, nu-și asumă vinovăția.

Nadejda Fotescu, purtător de cuvânt, Apă-Canal Chișinău: Nu suntem noi responsabili de acea rețea, nu știm cine sunt responsabili.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării