main logo
1093

Locatarii unui bloc, nemulțumiți de construcția noii clădiri

Locatarii unei case de pe strada Nicole Dimo 7/3 din sectorul Rîşcani al Capitalei sunt indignaţi faţă de înţelegerile convenite între o companie de construcţii şi Primăria Chişinăului.

Locatarii unui bloc, nemulțumiți de construcția noii clădiriFoto Simbol

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Infotag, preşedinta comitetului locativ, Tatiana Medelean, a menţionat că firma "Vasigur Grup" construieşte într-un ritm rapid o nouă clădire pe teritoriul scuarului din apropiere, transmite Știri.md.

"Copacii din acest scuar au fost sădiţi de locuitorii caselor din apropiere timp de 40 de ani la rând. Aici erau peste 100 de copaci şi arbuşti. 

Aici ne odihneam şi ieşeam la plimbare cu copiii. Astăzi, pe acest teren au loc lucrări de construcţie. Explicaţi-mi cum se poate ca pe un teren închiriat pentru o perioadă scurtă să fie construită o clădire pe termen lung?", se întreabă ea. 

În cadrul conferinţei de presă au vorbit locatarii caselor de pe strada Caragiale 24, Alba Iulia 28, spunând că ei se confruntă cu aceleaşi probleme.

"În curţile caselor sau în cartierele private, dimineaţa devreme, apar zeci de oameni cu tehnică şi încep să construiască febril un gard. 

De exemplu, pe strada Caragiale 24, proprietarul unei firme de construcţii, un oarecare locuitor al satului Pituşca pe nume Madan a primit permisiunea de a construi o casă mică. 

Însă se construieşte o clădire cu 11 etaje. Iar litigiul cu ei durează din 2012. Aceeaşi schemă funcţionează şi pe strada Alba Iulia 28. 

A fost acordată autorizaţia de a construi o casă, dar se construieşte un bloc cu opt etaje. Toate aceste nelegiuiri trebuie oprite", a spus activistul civic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării