main logo
588

Locatarii unui bloc afectat de incendiu au protestat la Ministerul de Interne

Locuitorii blocului cu 2 nivele de pe strada Ion Creangă din Chișinău, afectat de incendiul care a avut loc în noaptea de 12 iunie la restaurantul din vecinătate, au protestat în fața Ministerului de Interne. Oamenii spun că ancheta ar fi mușamalizată.

Locatarii unui bloc afectat de incendiu au protestat la MAI

Conducerea instituției a reacționat prompt la revendicările protestatarilor și a solicitat explicații de la funcționarii vizați, transmite Ştiri.md cu referire la CrimeMoldova.

Oamenii au venit dis-de-dimineață la protest, după ce au trăit calvarul provocat de ploaia abundentă din noapte trecută, care le-a inundat locuințele din cauza acoperișului deteriorat.

Protestatarii au declarat că poliția de la Buiucani ar încerca să mușamalizeze cazul pentru a-l acoperi pe proprietarul restaurantului, fostul polițist Vitalie Dobrojan, ca acesta să rămână nepedepsit și să nu achite prejudiciile. Mai mult, locatarii spun că există tendința ca ei să fie învinuiți de cele întâmplate.

Potrivit protestatarilor, Centrul de Expertize Juridice din Moldova ar fi constatat că incendiul ar fi fost provocat intenționat, iar epicentrul s-ar afla în restaurantul vecin, însă poliția ar ignora concluzia experților.

O locuitoare din blocul afectat ne-a comunicat că a doua zi de la incendiu, Dobrojan i-ar fi spus că există un investitor, care dorește să construiască acolo un bloc multietajat și este gata să le cumpere locuințele cu 1000 de euro pentru un metru pătrat.

În scurt timp, la protestatari au venit câțiva oficiali din cadrul MAI. Șeful Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI l-a contactat pe ofițerul de urmărire penală, care gestionează dosarul, și i-a fixat o întâlnire la locul unde a fost incendiul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării