main logo
1033

Locatarii blocului de la Râşcani, afectat de deflagraţie, au revenit acasă

Locatarii blocului din sectorul Râşcani al Capitalei care a fost afectat de explozie, revin acasă, cu excepţia celor zece apartamente distruse mai grav.

Locatarii blocului afectați de explozie au revenit acasă

Apartamentele sunt conectate la reţeaua termică, la canalizare şi electricitate. În timp ce unii oameni aduc bagaje, alţii vin să facă ordine, pentru a pregăti locuinţa de reîntoarcere, relatează Știri.md cu referire la Trm.md.

Totuși, cei care au rămas cu apartamentele grav avariate după deflagrație vor trebuie să mai aștepte pâna la sfârșitul lunii.

În această dimineaţă, Nina Decuş, s-a grăbit să ajungă în apartamentul său de pe bulevardul Mosova pentru a face ordine. 

Femeia, în  vârstă de 63 de ani, a stat aproape două luni la rude, însă aşteaptă cu nerăbdare să se întoarcă acasă.

„Vin des, o dată sau două ori pe săptămână vin. Azi ştergem oleacă praful, ne gătim. De mâine putem să venim. E bine unde nu eşti, dar acasă e cel mai bine”, a spus locuitoarea blocului, Nina Decuș

Femeia se bucură că nu doar apartamentele avariate, dar şi scara blocului este reabilitată.

Şi alţi oameni vin să vadă cum arată apartamentele renovate. O parte dintre ei au început deja să-şi aducă lucrurile înapoi acasă.

„Fiica mea locuieşte la etajul nouă şi mă duc să văd în ce stare este locuinţa. Până acum a stat la mine. Se va muta în apartament când totul va fi gata”, a spus o femeie.

Blocul au fost conectat la apă, căldură şi curent. Potrivit autorităţilor municipale, lucrările de reparaţie continuă în cele 10 apartamente grav avariate.

„În apartamente este posibil ca la cineva să lipsească să fie curent electric sau conectare la apă, însă această problemă se rezolvă cu preşedintele asociaţiei locatarilor. Acum au loc două tipuri de lucrări. Reparaţia locurilor de uz comun la toate etajele şi plus sunt începute lucrările de reparaţie în cele 10 apartamente”, spus viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu.

Pentru reabilitarea blocului, municipalitatea a alocat zece milioane de lei. În luna octombrie, clădirea a fost zguduită de o explozie, în urma căreia, cinci oameni şi-au pierdut viaţa, printre care şi un copil de patru ani.

Chişinău au anunţat că explozia s-ar fi produs din cauza unei scurgeri de gaz şi nu a buteliei, aşa cum s-a presupus anterior.

Proprietara apartamentului ar fi lăsat deschis robinetul de la aragaz, iar când a aprins lumina totul a sărit în aer.

Urmează să fie efectuate şi alte expertize, susțin procurorii, iar ulterior va fi stabilita cauza finală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării