main logo
4595

Livii Baziuc, demis. Cine e noul șef al Inspectoratului Național de Patrulare

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Livii Baziuc, a fost demis din funcție ieri, 18 februarie.

Baziuc, demis. Cine e noul șef al Inspectoratului Național de Patrulare

Conform surselor Știri.md, Livii Baziuc a fost numit șef al Direcţiei Audit Public Intern a IGP, printr-un ordin semnat de Secretarul general de stat, Simion Carp.

Totodată, Inspectoratul General al Poliției a confirmat pentru Știri.md transferul lui Baziuc, declarând că noul șef al INP este comisarul-șef Marin Maxian, fostul Șeful al Direcției Generale Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliție (IGP).

Știri.md amintește că Livii Baziuc  a fost numit șef al Inspectoratului Național de Patrulare în 2016, printr-un ordin semnat de Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Anterior acesta a deținut funcțiile de comandant al Brigăzii de Patrulare din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare și șef adjunct al INP.

În aprilie 2018, anticoruptie.md scria că Livii Baziuc a declarat că a primit în 2017 donații de 5 mii de euro și 20 de mii de lei, sumă aproape de salariul oficial al polițistului.

Șeful INP a avut în 2017 un salariu de 150 mii lei, iar soția sa de 65 de mii de lei. Familia a mai obținut 70 de mii de lei din vânzarea a două automobile, unul dintre care a fost vândut cu doar 10 mii de lei.

Totodată, Livii Baziuc nu și-a procurat niciun bun nou în 2017.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării