main logo
16518

Protest masiv în PMAN: Mesajele de pe pancartele manifestanților

Zeci de oameni din capitală și din raioanele țării au răspuns apelului președintelui ales, Maia Sandu, și au venit în Piața Marii Adunări Naționale să protesteze.

Protest masiv în PMAN: Mesajele de pe pancartele manifestanțilorFoto: știri.md

Participanții la protest au scandat „Noi suntem puterea”, „Maia Sandu și poporul!”, „Anticipate”, precum și „Jos Mafia!”, „La pușcărie!”, „Șor și Dodon, la tomberon!”. 

Manifestanții au cerut demisia actualului Guvern și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. La fața locului au fost mobilizați polițiști și carabinieri, care au format un cordon în fața Guvernului. Circulația rutieră în preajmă a fost restricționată, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Președintele fracțiunii parlamentare PAS, Igor Grosu, a declarat că oamenii au obținut o victorie pe data de 15 noiembrie și această victorie a fost obținută greu, într-o luptă inegala, cu riscuri. Și astăzi oamenii au venit să-și apere această primă victorie. 

Potrivit lui, zilele trecute în Parlament a avut loc o „nuntă” a hoților, care au hotărât să compromită această victorie. Deputatul a spus că „pentru acești hoți, care încearcă să ia din atribuțiile președintelui ales, singurul loc este la pușcărie”.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, deputatul Alexandru Slusari, a declarat că oamenii au fost nevoiți să iasă în stradă, fiind impuși de Igor Dodon, „care a furat tot ce a putut în această țară”. 

Potrivit lui, „Igor Dodon, în loc să-și recunoască înfrângerea și să plece, el pune în pericol securitatea statului și încearcă, prin intermediul Guvernului lui, să promoveze tot felul de proiecte”.

„Noi, cei de la Platforma DA propunem un plan foarte simplu. Pe data de 10 decembrie urmează să fie validat mandatul doamnei Maia Sandu la Curtea Constituțională. Iată în această zi, nu mai devreme, pe 10 decembrie, este necesar ca tovarășul Chicu să plece, să-și dea demisia, anume în această zi. 

Și tot în această zi sau maximum a doua zi ar fi bine și necesar pentru securitatea țării ca doamna Sandu să depună jurământul și să nu mia așteptăm ca Dodon să trădeze țara”, a menționat Alexandru Slusari. Potrivit lui, odată ce va fi învestit președintele ales, Guvernul Chicu trebuie să plece în demisie, aceasta fiind calea spre anticipate, ca să plece și „coaliția ȘorDon”.

Președinta aleasă, Maia Sandu, a declarat că au trecut doar trei săptămâni de când s-a încheiat campania electorală, dar răbdarea oamenilor este pusă iar la încercare. 

„Supărat că nu a reușit să amăgească oamenii, Igor Dodon încearcă să dea foc la țară, să adâncească criza, să provoace haos, să facă viața oamenilor și mai grea. Astfel, el încearcă să se răzbune pe oameni pentru că nu l-au votat, încearcă să se țină de putere, ca să poată fura în continuare el și camarazii lui”, a notat Maia Sandu.

„Ignorând votul din 15 noiembrie, a încropit o majoritate rușinoasă PSRM -Șor, care a transformat Parlamentul într-o găinărie. Această majoritate este formată din deputați care au participat la furtul miliardului și care pe perioada unui mandat au reușit să se vândă de trei ori”, a mai spus politiciana. Potrivit ei, acest dezmăț trebuie oprit, iar singura cale este organizarea alegerilor parlamentare anticipate, după demisia Guvernului.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării