main logo
13843

Alertă falsă cu bombă la un mall din Chișinău: Precizările Poliției

Alerta cu bombă de la mall-ul de pe viaduct s-a constatat a fi falsă.

Alertă falsă cu bombă la un mall din Chișinău: Precizările PolițieiFoto: Poliția Capitalei

În urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, alerta cu bombă la Centrul Comercial de pe strada Arborilor s-a dovedit a fi falsă. Polițiștii nu au depistat obiecte sau substanțe explozibile, transmite Știri.md.

Ofițerii Secției investigație și urmărire penală a IP Centru au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Atât angajații, cât și cumpărătorii centrului comercial au fost evacuați din clădire.

Apelul la 112 a parvenit la orele 12:50 la Inspectoratul de Poliție Centru.

Potrivit informației, apelul telefonic a fost făcut de un bărbat care a comunicat că a fost informat, prin intermediul poștei electronice, precum că în incinta Centrului Comercial de pe str. Arborilor este amplasat un obiect explozibil. 

La fața locului imediat s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Centru, angajații IGSU, fiind solicitată și intervenția specialiștilor de la Bombteh. 

Forțele de ordine imediat au încercuit zona și au evacuat toți angajații și persoanele care se aflau în incinta clădirii.

În timp ce polițiștii și salvatorii încearcă să stabilească toate circumstanțele, oamenii au chef de glume și zic că, de fapt, la etajul 4 au ars plăcintele.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării