main logo
533

Litvinenco explică de ce Dragalin va intra în funcție din 1 iulie

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că noul șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, va intra în funcție de pe data de 1 iulie, din cauza unor chestiuni birocratice din SUA.

Litvinenco explică de ce Dragalin va intra în funcție din 1 iulieFoto: știri.md

Despre aceasta Litvinenco a declarat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, transmite Știri.md.

„Conform legislației SUA, înainte de a intra într-o funcție urmează să depui o cerere de demisie și probabil că este și un termen pentru a fi acceptată această cerere, un termen care se oferă pentru a putea iniția o procedură de demisie. Presupun că asta este cauza, dar data de 1 iulie nu este departe”, a declarat ministrul.

În ceea ce privește viitorul noii șefe în cadrul instituției, Litvinenco se arată optimist.

„Totul trebuie să se facă în paralel. Clar că în primul rând trebuie să se facă curățenie, dar în egală măsură trebuie să se întreprindă toate măsurile pentru a accelera și a avea mai mult progres în investigațiile care sunt la Procuratura Anticorupție.

Eu sunt optimist și cred că experiența lui Dragalin va fi un element important care va face ca ea să miște lucrurile. Faptul că nu a activat în sistem cred că este un avantaj, deoarece ea nu are acele legături care există în organele Procuraturii, prin urmare îi va fi mai ușor”, a explicat ministrul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării