main logo
1261

Litvinenco, către Manole: Vă rog să spuneți pentru cine ați votat

Deputatul Sergiu Litvinenco o îndeamnă pe judecătoarea Domnica Manole să ia exemplul colegii sale, Liuba Șova, să iasă public și să spună pentru cine a susținut la funcția de președinte al Curții Constituționale.

Litvinenco, către Manole: Vă rog să spuneți pentru cine ați votatFoto: Știri.md

Cererea lui Litvinenco vine după ce judecătoarea CC, Liuba Șova, a declarat public în această seară pentru cine și-a exprimat votul și că numirea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Înaltei Curți a fost aranjată, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Doamna Liuba Șova a spus în direct ca a votat pentru ea. Și-a asumat toate riscurile prevăzute de lege, interesul public prevalând în fața unor prevederi interpretabile stabilite de lege (apropo, un mare respect pentru curaj și corectitudine). Fiind înaintată de domnul Roșca, e clar ca și domnul Roșca a votat-o pe doamna Șova. 

El tot cred ca va confirma de asemenea și nu se va ascunde dupa așa numitul secret al deliberarii și votului secret.

Doamna Manole, vă rog să ieșiți și dumneavoastră public ca să spuneți pentru cine ați votat!”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de facebook.

Amintim că Liuba Șova a declarat că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată și că votul de azi este rezultatul unei decizii luate din timp.

De menționat că Liuba Șova a recunoscut în cadrul intervenției la TV8 că a votat pentru candidatura sa la funcția de președintă a CC.

Aceasta mai spune că-și asumă riscurile că probabil nu va mai activa la CCM, din motiv că a făcut publice detalii despre vot, dar își explică decizia de a vorbi despre această situație prin faptul că interesul public este mai presus.

Știri.md amintește că Judecătorii Curţii Constituţionale l-au ales în calitate de preşedinte al Curţii pe Vladimir Ţurcan.

Prim-ministra Maia Sandu, într-o postare pe Facebook, a declarat că numirea lui Vladimir Țurcan președinte al Curții Constituționale este „un lucru grav care știrbește și mai mult încrederea” în instituție și a cerut judecătorilor să facă public votul.

Cu critici față de numirea lui Țurcan în respectiva funcție au ieșit deputați din ACUM și PDM.

În schimb, președintele Igor Dodon nu se arată împotriva numirii lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale și spune că mizează pe activitatea cât mai onorabilă a CC-ului.

Pe de altă parte, Vladimir Țurcan a spus că numirea sa „s-a făcut conform legislației” și a adăugat că, criticile sunt „emoții, pur și simplu, dar cred că o să treacă și asta”.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării