main logo
524

Litigiul care poate lăsa Moldova fără Zimbru și Capitala fără fotbal

Zimbru Chișinău, multiplă campioană și câștigătoare a Cupei Moldovei la fotbal, riscă să nu participe în sezonul următor al Diviziei Naționale.

Litigiul care poate lăsa Moldova fără Zimbru și Capitala fără fotbal

Jucătorii au fost anunțați să-și caute alte echipe, iar conducătorii nu oferă informații despre viitorul clubului, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Totodată, în decembrie 2017, clubul din strada Butucului a fost obligat de instanța de judecată să plătească o datorie de 52 de milioane firmei de la care a închiriat baza sportivă de-a lungul anilor.

Unul dintre foștii jucători emblematici ai Zimbrului, Ion Testemițanu, spune că nu-și imaginează Chișinăul fără Zimbru, echipa fanion a orașului. „Pentru mine personal, dar cred că și pentru toți, este un șoc foarte mare. E regretabil că, așa cum se zvonește, de azi înainte nu va mai fi echipa Zimbru. Eu nu înțeleg cum e posibil așa ceva. Există școala de fotbal Zimbru, visul copiilor care se antrenează acolo zi de zi este să ajungă la prima echipă a Zimbrului, dar li se distrug aceste visuri. Și eu când eram copil visam să ajung la Zimbru. Cu regret, în R. Moldova, în ultimii ani, au dispărut mai multe echipe, echipe cu nume”, a declarat fostul fotbalist al Zimbrului, care s-a întâlnit miercuri, 6 februarie, cu o parte a suporterilor galben-verzi pentru a discuta despre situația incertă a clubului.

Zimbru Chișinău este una dintre cele mai vechi echipe de fotbal din Moldova, fiind fondată în 1947. Este și cel mai iubit club din țară, adunând, în special la meciurile din cupele europene, mii de suporteri pe stadion. Zimbru a câștigat de opt ori titlul de campioană a Moldovei și de șase ori cupa Moldovei la fotbal. Începând cu anul 2018, Zimbru Chișinău rămăsese unica reprezentantă a Capitalei în Divizia Națională.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării