400
0
Lista tinerilor care vor primi bursele Președinției și Guvernului
400
0

Ministerul Educației a pregătit proiectele de hotărâri care vizează acordarea burselor de merit pentru cei mai buni studenți din universități și elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic.

Listele candidaților vor fi avizate la ședința Guvernului. Candidații au fost selectați de senatele universităților și consiliile profesorale din celelalte instituții de învățământ secundar, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Astfel, 12 studenți vor primi în anul de studii 2019-2020 Bursa Republicii în valoare de 1.525 de lei. Alți 30 de tineri vor primi Bursa Guvernului – câte 1.270 de lei pe lună, iar 20 de elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic vor primi Bursa „Gaudeamus” în valoare de 920 de lei.

De asemenea, zece studenți vor primi lunar Bursa Președintelui în valoare de 1.385 de lei, iar cinci elevi din colegii vor ridica aceeași bursă, dar cu o valoare mai mică – câte 1.075 de lei.

Pentru acordarea burselor de merit, instituțiile de învățământ pot depune dosarele studenților și elevilor care au avut o notă medie la sesiunea din vară de minimum 9,5.

Vedeți mai jos listele tinerilor care vor primi burse de merit.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter