main logo
343

Lista medicamentelor compensate ar putea fi extinsă

Lista medicamentelor compensate ar putea fi extinsă, iar accesul la serviciile medicale - îmbunătăţit. Iniţiativa Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) va fi sprijinită financiar de către Agenţia pentru Dezvoltare şi Cooperare a Elveţiei, care a oferit ţării noastre un suport de peste 4,4 milioane de franci elveţieni.

Lista medicamentelor compensate ar putea fi extinsăFoto: trm.md

Setul de acţiuni va fi aplicat timp de patru ani şi va începe cu evaluarea tehnică a sistemului de sănătate, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

„Sper că o astfel de coordonare şi conlucrare şi parteneriat între organizaţiile internaţionale, reprezentanţii societăţii civile, beneficiarii serviciilor care rămân a fi îmbunătăţite şi ieftinizate vor duce la un rezultat şi un progres în acoperirea universală cu servicii de sănătate în Republica Moldova, aşa cum zice şi denumirea proiectului”, a declarat Alexandru Voloc, secretar de stat MSMPS.

Mai mulţi experţi naţionali şi internaţionali vor monitoriza implementarea măsurilor.

„Prin acest proiect vom acorda Ministerului suport pentru a asigura tuturor cetăţenilor Republicii Moldova acces echitabil la servicii de sănătate calitative şi pentru a proteja populaţia de cheltuieli împovărătoare pentru servicii de sănătate printr-o mai bună asigurare medicală”, a spus Viorica Creţu, reprezentant SDC.

„Pentru Banca Mondială, proiectele în sectorul sănătăţii sunt extrem de importante. Obiectivul nostru este să îmbunătăţim sectorul sănătăţii publice, să îmbunătăţim performanţa şi eficienţa acestui sistem, să perfecţionăm furnizarea serviciilor medicale, astfel încât oamenii din Moldova să se bucure de servicii calitative de sănătate în viaţa lor de zi cu zi”, a spus Anna Akhalkatsi, director, Banca Mondială În Moldova.

Ministerul va implementa măsurile de acoperire universală cu servicii de sănătate cu suportul Băncii Mondiale şi a Crucii Roşii din Elveţia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării