main logo
13152

Lista documentelor pentru trecerea frontierei de stat va fi modificată

Guvernul a aprobat astăzi, 5 iunie, modificări la lista documentelor de călătorie acceptate pentru trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova de către străini.

Lista documentelor pentru trecerea frontierei de stat va fi modificatăFoto: Știri.md/Arhivă

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în baza Legii cu privire la resortisanţii ţărilor terţe, care sunt obligaţi să deţină viză, şi cetăţenii ţărilor terţe, care sunt scutiţi de obligativitatea vizei la trecerea frontierei de stat, transmite Știri.md cu referire la infotag.md.

Scopul proiectului este de a asigura respectarea drepturilor fundamentale la libera circulaţie, pe baza eliberării de către unele state a unor noi documente de călătorie.

În acest context, în conformitate cu decizia aprobată, paşaportul temporar eliberat de Elveţia, Italia, Lituania şi Germania a fost adăugat pe lista documentelor de călătorie pentru trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova. În acelaşi timp, paşaportul „de urgenţă” (de unică folosinţă) a fost adăugat pe lista documentelor de călătorie eliberate de Belgia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Irlanda şi Slovacia.

Astfel, Guvernul „face un pas important în direcţia respectării Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, potrivit căreia orice persoană are dreptul la libertatea de circulaţie şi de şedere în interiorul statului”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării