main logo
416

Lista celor care pot prelungi termenul de plată a TVA, completată

Lista agenților economici cu drept de prelungire a termenului de plată a TVA și a taxei vamale va fi completată cu doi antreprenori.

Lista celor care pot prelungi termenul de plată a TVA, completată

Dreptul de prelungire funcționează pentru perioada ciclului de producere, dar nu mai mult de 180 de zile, la materia primă, materialele, accesoriile, ambalajul primar şi articolele de completare importate pentru fabricarea în exclusivitate a mărfurilor destinate exportului, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că agenții economici trecuți pe listă –  întreprinderile „Iraid Sor” SRL și SRL „Euro - Alco” – au fost selectați de către comisia interdepartamentală instituită prin Ordinul Ministrului Economiei și Infrastructurii. Comisia este constituită din reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Serviciului Vamal, Serviciului Fiscal de Stat și Camerei de Comerț și Industrie.

„Pentru ca agenții economici selectați de Comisie să beneficieze de prelungirea termenului de plată a TVA și taxei vamale, în conformitate cu Regulamentul ce se referă la acest proces, este necesar ca aceste întreprinderi să fie incluse în Lista  nominalizată, care se aprobă de către Guvern. Până în prezent de aceste stimulente beneficiază 32 de agenți economici”, a menționat Chiril Gaburici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării