main logo
643

Lipsă de medici în Moldova: 11 raioane au rămas de 6 ani fără urologi

Tot mai puțini medici preferă să fie angajați în raioanele Republicii Moldova, pentru a monitoriza starea de sănătate a pacienților.

Lipsă de medici în Moldova: 11 raioane au rămas de 6 ani fără urologiLipsă de medici în Moldova: 11 raioane au rămas fără urologi de 6 ani

Astfel, de circa 6 ani în 11 raioane nu este zare de urolog, 9 raioane nu au de loc endocrinolog iar 18 raioane nu au niciun oncolog. Despre asta a scris consiliera municipală, Ala Nemerenco, transmite Știri.md.

"Asigurarea cu medici de profil pediatric în 10 raioane e sub orice critică. Dacă pe republică și municipii raportul declară aceeași medie de 1,1 medici la 10.000 locuitori și pe raioane 0,5 medici la 10.000, în aceste 10 raioane media înregistrată e între zero și maxim 0,3 medici la 10.000", mai spune Nemerenco.

Datele Biroului de statistica arată că anul trecut din sistem au plecat în jur de 250 de medici, iar la bursă acum câteva zile erau 400 de locuri vacante în domeniul medical. Lipsa medicilor se resimte în mod special în raioane. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării