main logo
503

Lipsa de cadre în grădinițe. Cu ce soluții a venit primarul interimar

Și în acest an grădinițele din capitală duc lipsa de personal. Din cauza salariului mic și a condițiilor dificile de muncă, instituțiile preșcolare rămân fără bucătari și educatori. Primarul interimar a propus ca salariile acestora să fie majorate repetat.

Lipsa de cadre în grădinițe. Cu ce soluții a venit primarul interimar

Până nu demult, în grădinița cu numărul 100 din sectorul Râșcani al capitalei nu erau bucătari. Din fericire, metodista instituției spune că problema s-a rezolvat, însă acum instituția duce lipsă de patru educatori, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Părinții care își duc copii la grădiniță spun că vinovați de acest lucru se fac doar autoritățile pentru că nu întreprind practic nimic pentru a rezolva această problema.

De cealăltă parte, primarul interimar, Ruslan Codreanu, a propus ca salariul acestora sa fie majorat reparat.

„Anul trecut am majorat cu 500 de lei, anul acesta vin cu propunerea să mai majorăm încă odată cu 500 de lei pentru toate categoriile din instituții de educație timpurie, da și inițiativa care ține de transport gratuit a persoanelor către serviciu s-au în interes de serviciu”, Ruslan Codreanu, primar interimar.

Grădinițele nu o duc bine nici la capitolul reparații care au fost făcute în proporție de 40 la suta.

„Începând cu data de 2 iulie din numărul total de 159 de instituții de educație timpurie în perioada estivală a fost suspendată temporar activitatea a 99 de entități. La data de 16.07 din cele 99 de instituții suspendate temporar și-au reluat activitatea 15, în regim obișnuit activează 75 de instituții ceea ce constituie 47 de procente”, Rodica Guțu, șef DGETS.

„Acuș se începe 1 septembrie, m-ați convins că anul acesta trebuie de închis 99 din instituții ca să se facă reparații, eu vreau să văd că noi reușim să deschidem toate instituțiile pregătite pentru noul an”, Ruslan Codreanu, primar interimar.

În municipiul Chișinău sunt 159 de grădinițe, care sunt frecventate de circa 38 de mii de copii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării