main logo
1066

Liderul comuniștilor transnistreni, eliberat din detenție ilegală

După patru ani de detenție, liderul comuniștilor transnistreni, Oleg Horjan, a fost eliberat. În această dimineață, mai mulți susținători ai partidului comunist din regiune l-au așteptat pe Horjan să iasă din Penitenciarul nr. 1 din Hlinaia, Grigoriopol.

Liderul comuniștilor transnistreni, eliberat din detenție ilegalăFoto: Zona de Securitate

Pe 23 iunie 2020, Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova a constatat că Horjan s-a aflat ilegal în detenție și că a fost condamnat de către instanțe neconstituționale, transmite Știri.md cu referire la Zona de Securitate.

Toate materialele cauzei urmau să fie îndreptate Procuraturii Generale, ca să fie întreprinse măsuri pentru eliberarea acestuia. Nu s-a întâmplat însă nimic. Detenția ilegală a continuat până a expirat termenul de detenție.

Atât susținătorii lui Horjan de la Tiraspol, cât și Chişinăul oficial tratează acest caz drept unul motivat politic. Oleg Horjan a protestat și fiind în detenție, având mai multe greve de foame, în semn de protest pentru detenția ilegală în condiții degradante.

Partidul Comunist din regiune este în opoziție față de Partidul Obnovlenie, subordonat holdingului Sheriff, care controlează puterea executivă, legislativă, precum și fluxurile economice din stânga Nistrului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării