main logo
665

Licitații penale la grădinițe: Dosar cu amenzi și tergiversări

46 de percheziții. 30 de cauze penale. 23 de bănuiți. 17 persoane reținute. Interceptări telefonice, investigatori sub acoperire și nouă luni de investigații.

Licitații penale la grădinițe: Dosar cu amenzi și tergiversări

Cu astfel de date demara în noiembrie 2016 scandalul penal privind licitațiile trucate în grădinițe și alimentele de o calitate îndoielnică care ajungeau pe masa copiilor, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

La scurt timp, Centrul Național Anticorupție (CNA) publica și un studiu care viza companiile implicate în scandal, acestea fiind blamate public.

La mai bine de doi ani de atunci, trei persoane au fost scoase de sub urmărire penală, în privinţa a 11 persoane urmărirea penală încă nu e finalizată şi doar 10 învinuiţi sunt trimişi pe banca acuzaţilor. Cu sentinţe s-au ales şi mai puţini.

Scandalul grădiniţelor a demarat la 24 noiembrie 2016, când 16 funcţionari ai direcţiilor municipale Educaţie ale Primăriei Chişinău şi reprezentanţi ai unor agenţi economici care, în ultimii ani, au câştigat sute de contracte în valoare de zeci de milioane de lei cu instituţii de stat, livrând produse alimentare în şcoli, grădiniţe sau spitale, au fost reţinute şi escortate la CNA, fiind bănuite într-un dosar de trucare a unor licitaţii privind achiziţionarea produselor alimentare pentru şcoli şi grădiniţe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării