main logo
741

Licitație publică de achiziție a lucrărilor de extindere a bd. Mircea cel Bătrân

Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație (DGTPCC) a demarat procedura de achiziție publică a lucrărilor de extindere a bd. Mircea cel Bătrân, cu prelungirea liniei de troleibuze până la str. Bucovinei.

Licitație publică privind lucrările de extindere a bd. Mircea cel BătrânFoto: chisinau.md

Perioada de depunere a ofertelor este 29 august – 20 septembrie curent, transmite Știri.md cu referire la bani.md.

Vezi detaliile aici.

Proiectul „Extinderea bd. Mircea cel Bătrân, cu prelungirea liniei de troleibuze până la str. Bucovinei”, prevede continuarea tronsonului de bulevard, construit anterior în perimetrul străzilor Igor Vieru – Prof. Ion Dumeniuc, până la str. Bucovinei, cu prelungirea liniei de troleibuze.

Drumul va avea două direcții de deplasare: două carosabile pentru circulație cu sens unic, fiecare cu câte trei benzi de circulație.

Acestea vor fi separate de o zonă verde (bulevard), cu un trotuar în mijloc și o pistă pentru bicicliști.

Pe ambele părți ale carosabilului sunt prevăzute trotuare tehnice și pietonale, precum și zonă verde.

Totodată, intersecția bd. Mircea cel Bătrân cu str. Bucovinei urmează a fi construită cu sens giratoriu, unde carosabilul va avea două benzi de circulație și benzi suplimentare pentru virare la dreapta, separate prin insulițe de ghidare pentru fluidizarea traficului.

Conform proiectului, stația de dispecerat și zona de staționare a troleibuzelor de la intersecția cu str. Prof. Ion Dumeniuc urmează să fie demontate și strămutate într-o nouă locație, care va găzdui simultan 34 de unități de transport – troleibuze și autobuze.

La fel, pe noul segment de drum va fi construit și sistemul de iluminat stradal.

Noua porțiune de bulevard urmează a fi finalizată până la sfârșitul anului 2025. Costul estimativ al lucrărilor este de 200 de milioane de lei, fără TVA.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării