main logo
1062

Liceul din Moldova care obține, al doilea an consecutiv, cele mai bune rezultate la BAC

Anul acesta, 80 de licee din Republica Moldova au înregistrat o rată de promovarea a examenelor de BAC de 100%. Cea mai mică medie a absolvenților în aceste licee este de 5,54, iar cea mai mare, 8,55, potrivit datelor Agenției Naționale de Curriculum și Evaluare.

Topul liceelor din Moldova după procentul de promovare la BACAnul acesta, 80 de licee din Republica Moldova au înregistrat o rată de promovarea a examenelor de BAC de 100%.

Pe prima poziție în acest clasament se află, al doilea an consecutiv, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”, scrie realitatea.md.

În total, la examenele de BAC din acest an, au participat 62 de elevi care și-au făcut studiile la „Prometeu-Prim”, media notelor obținute de aceștia fiind de 8,55. 

Astfel, în clasamentul realizat în funcție de media notelor obținute, printre liceele unde rata de promovare este de 100% sunt opt licee din Chișinău, unul din Bălți și unul din Tiraspol. Clasamentul arată în felul următor:

1. Liceul de Creativitate și Inventică Prometeu-Prim, Chișinău  - 8,55;

2. Liceul Teoretic Spiru Haret, Chișinău - 8,40;

3. Liceul Academiei de Științe, Chișinău - 8,30;

4. Liceul Teoretic Mircea Eliade, Chișinău - 8,23;

5. Liceul Evrica, Chișinău - 8,00;

6. Liceul Teoretic Ion Creangă, Chișinău - 7, 76;

7. Liceul Teoretic Mihai Eminescu, Bălți - 7,66;

8. Liceul Teoretic Lucian Blaga, Tiraspol - 7, 63; 

9. Liceul Teoretic, Dante Aligheri, Chișinău - 7, 62; 

10. Liceul Teoretic Elimul Nou, Chișinău - 7,59.

Totodată, potrivit datelor Agenției de Curriculum și Evaluare, anul acesta doar în trei licee din Republică rata de promovare a examenelor de BAC este mai mică de 50%. Este vorba despre Centrele externat nr. 3 și nr.1 din Chișinău și Liceul Teoretic Alexandr Pușkin din Dondușeni. 

De menționată că în anul 2016, 66 de licee au înregistrat rata de promovare de 100% la examenele de BAC, iar în 11 licee, rata de promovare a fost mai mică de 50%.

Amintim că, rata generală de promovare a examenelor de BAC, în acest an, este de 68,79%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării