main logo
449

Liceul din Chișinău care a fost dotat cu 2 mijloace de transport

Liceului republican internat cu profil sportiv din municipiul Chișinău i-au fost transmise de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării două unități de transport.

Liceul din Chișinău care a fost dotat cu 2 mijloace de transport

Prezent la eveniment, secretarul general de stat, Igor Șarov a subliniat importanța acestei instituții pentru domeniul sportului de performanță din țara noastră, care în cei aproape 50 de ani de existenţă a constituit o sursă inepuizabilă de talente pentru loturile naţionale de juniori, tineret şi seniori ale Republicii Moldova, transmite Știri.md.

Totodată, Igor Șarov a afirmat că una din prioritățile ministerului în domeniul sportului este modernizarea infrastructurii și reabilitarea instituțiilor sportive, de aceea în acest an au fost alocate mai multe resurse financiare pentru dotări și reparații, astfel încât elevii să aibă parte nu doar de o educație de calitate, dar și de o pregătire sportivă corespunzătoare.

Pentru procurarea mijloacelor de transport, din bugetul de stat a fost alocată suma de 817.050 de lei. Acestea sunt de model Mercedes Benz Sprinter ( 21 locuri) și Ford Transit (9 locuri).

Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv a fost înființat în 1971, fiind singura instituție de învățământ de acest gen din țară. În prezent, aici își fac studiile 526 elevi.  

Instituția este specializată în pregătirea sportivilor de performanţă, în scopul completării loturilor naţionale pentru participare la competiţii sportive naționale și internaționale între cadeți și juniori. 

În cadrul liceului, elevii sunt pregătiți la 10 discipline sportive: atletism, box, lupte libere, lupte greco-romane, judo, fotbal, handbal, haltere, taekwondo și caiac-canoe. 

Dintre sportivii care au participat la Jocurile Olimpice, 13 și-au făcut studiile în cadrul acestei instituții. În 2018, 137 de elevi ai liceului au devenit campioni națională la diferite probe sportive, reușind de asemenea să câștige 36 de medalii la diverse competiții internaționale, inclusiv la campionate europene și mondiale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării