main logo
1201

Liceele în care jumătate dintre elevi au picat examenele de Bacalaureat

La sesiunea din anul curent de Bacalaureat, 18 licee din R. Moldova au înregistrat o medie de promovare a examenelor sub 60 la sută, iar în patru instituții de învățământ jumătate dintre absolvenți au picat examenele.

Liceele în care jumătate dintre elevi au picat examenele de Bacalaureat

Cifrele se conțin într-un clasament publicat de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Topul rușinos este condus de Liceul Teoretic „Nicolai Nekrasov” din orașul Strășeni, unde 7 absolvenți din cei 13 nu au susținut toate examenele de la BAC, iar nota medie a fost de 5,46.

Aceeași situație se atestă la liceul din satul Trebisăuți, raionul Briceni, unde exact atâția absolvenți au picat examenele, însă media celor care au trecut testele a fost mai mare – 7,21.

La liceul „Victor Dumbrăveanu” din Corlăteni, raionul Râșcani, doar trei elevi din cei șase absolvenți au trecut testele la BAC cu o medie de 6,08, iar în Liceul Teoretic „P. Rumeanţev” din Cahul 16 elevi din 32, adică exact jumătate au picat BAC-ul.

Destul de prost s-au descurcat cu examenele de BAC și elevii Liceului Teoretic cu Învăţământ Seral nr.1 din Chișinău. Acolo 62 de elevi au picat testele, iar 64 le-au susținut cu o medie generală de 6,09.

La coada clasamentului a ajuns și un liceu privat din Chișinău – Liceul Teoretic European care aparține Universității de Studii Europene. Deși părinții au plătit anual pentru studii câteva mii de lei, aproape jumătate dintre elevi nu au promovat BAC-ul. Din 48 de absolvenți, 22 au picat testele, iar cei care le-au susținut au înregistrat o medie generală la examene de 6,70.

Precizăm că, în perioada 15-22 iulie, va fi organizată sesiunea suplimentară a Bacalaureatului. Rezultatele preliminare vor fi anunțate pe 24 iulie, iar rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la 30 iulie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării