main logo
399

Liceele din Bălţi vor beneficia de o donaţie de carte din România

Un lot de carte de peste trei mii de titluri, în limba română, urmează să fie donat liceelor din municipiul Bălţi.

Liceele din Bălţi vor beneficia de o donaţie de carte din România

Joi, 12 septembrie, 800 de cărţi au ajuns deja la bibliotecile a două instituţii de învăţământ din localitate. Campania de binefacere se desfăşoară cu susţinerea primăriei oraşului Piatra-Neamţ din România, transmite moldpres cu referire la presa locală.

„Orice donație de carte vine ca o ploaie de primăvară, deoarece lectura este cea mai frumoasă activitate, care nicidecum nu te obosește. Mulțumim pentru acest cadou, care reprezintă un îndemn la fapte bune, și sperăm că elevii vor manifesta un interes și mai sporit pentru lectură”, a spus pentru nordnews.md Angela Bordeniuc, profesoară de limbă şi literatură la Liceul teoretic „Lucian Blaga” din Bălţi, biblioteca căruia a beneficiat de cinci sute de cărţi.

„Fiecare carte din liceul nostru este o nouă oportunitate pentru un elev de a căpăta noi cunoștințe și noi informații, de care va avea nevoie în viață. Am ales cartea „Ion Creangă, viața și opera”, autorul căreia este George Călinescu, un critic literar, pe care, cu siguranță, o voi citi. Mi se pare foarte interesantă. Chiar am început să citesc primele pagini și sunt foarte nerăbdătoare”, a menționat în acelaşi context o elevă din clasa a IX-a de la aceeaşi instituţie de învăţământ.

În aceeași zi, și biblioteca școlii din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a primit în dar 300 de cărți.

„Am adus circă 1 400 de cărți pentru Bălți şi o să mai aducem încă vreo două mii  - de literatură universală, literatură națională, care, în perspectivă, vor cultiva dorința tinerilor și a copiilor să cunoască cât mai multe despre operele universale, despre critica literară, despre marii poeți, scriitori naționali și universali”, a menționat Sergiu Burlacu, activist civic care se ocupă de distribuirea cărţilor.

Acesta a menţionat că o campanie similară se preconizează și în alte localităţi din Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării