main logo
860

Liberalii insistă pe demolarea cinematografului Gaudeamus

Fracţiunea Partidului Liberal în Consiliul Municipal Chişinău (CMC) insistă pe demolarea cinematografului "Gaudeamus".

Liberalii insistă pe demolarea cinematografului Gaudeamus

Potrivit Știri.md cu referire la Infotag, şeful fracţiunii, Ion Cebanu, a menţionat joi, la şedinţa CMC, că "până în anii '50, pe locul cinematograful se afla un cimitir unde au fost înmormântaţi persoane importante precum arhitectul Alexandru Bernardazzi şi primarul Chişinăului, Carol Schmidt".

"Aceşti oameni trebuie onoraţi, de aceea cimitirul ar trebui să fie restaurat. Pentru aceasta, primăria trebuie să negocieze cu proprietarul pentru a schimba acest teren cu un altul asemănător", consideră liberalul.

De asemenea, el a cerut Direcţiei finanţre a primăriei "să prezinte un raport pe ultimele şase luni (perioada în care Silvia Radu a ocupat funcţia de primar - "I."), deoarece există întrebări la executarea bugetului municipal".

Cebanu a mulţumit locuitorilor Chişinăului pentru că "au făcut o alegere conştientă la scrutinul din Chişinău şi nu au susţinut candidatura Silviei Radu şi a socialistului Ion Ceban".

"Sper că acest lucru va permite continuarea reformelor progresive de dezvoltare a capitalei, începute de Dorin Chirtoacă (fostul primar, vicepreşedintele PL - "I.")", a conchis el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării