main logo
582

Legătura dintre parcări şi ambuteiaje în Capitală. Soluţia lui Codreanu

Primarul interimar de Chişinău, Ruslan Codreanu, le va cere aleşilor locali să sprijine iniţiativa de a abroga proiectul deciziei din 2014, care a aprobat concepţia parcărilor.

Legătura dintre parcări şi ambuteiaje în Capitală. Soluţia lui Codreanu

„Eu sunt ferm convins că noi fără să rezolvăm probleme parcărilor în oraş, nu o să putem îmbunătăţi nici traficul, nici să soluţionăm ambuteiajul, dar nici să creăm conform pietonilor”, a declarat Ruslan Codreanu luni, 1 octombrie, după şedinţa săptămânală a serviciilor Primăriei, transmite Ştiri.md cu referire la Adevărul.

Potrivit lui, aşa cum a fost aprobată concepţia anterior, ea nu este în beneficiul oraşului, dar este în beneficiul unui agent economic.  

„Am să rog suportul CMC să abrogăm decizia din 2014 şi să ne luăm timp cu dumneavoastră, o lună - două, ca să organizăm discuţii şi audieri publice privind elaborarea unei noi concepţii cu privire la parcări, astfel ca municipiul să fie cel care câştigă”, a afirmat primarul interimar. 

El consideră că anume Primăria trebuie să administreze parcările care vor fi create în Chişinău, să fie responsabilă de amenajarea şi întreţinerea lor, dar şi să gestioneze şi resursele financiare obţinute în urma acestei activităţi. 

„Noi să fim cei care gestionăm, administrăm şi percepem taxe din parcări. Ca noi să fim cei care avem un fond separat în buget de amenajare şi întreţinere a parcărilor. Noi nu putem construi parcări din bani publici, atât timp cât banii sunt gestionaţi de un agent economic şi se duc în contul unui agent economic”, a menţionat Codreanu.  

Primarul a subliniat că „sunt mai multe idei pe care le-am auzit de la colegii mei, să creăm şi o întreprindere sau direcţie care să se ocupe de administrarea parcărilor, care să perceapă şi taxele de evacuare şi tariful pentru parcare”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării