main logo
545

Legătura dintre anxietate și toamnă pe care sigur nu o știai

Odată cu debutul toamnei mulți dintre noi se confruntă cu sentimentul acela de melancolie și chiar cu anxietatea. De ce toamna stimulează apariția anxietății?

Legătura dintre anxietate și toamnă pe care sigur nu o știaiFoto: playtech.ro

Ei bine, experții spun că una dintre cauzele apariției anxietății ar putea fi regretul că nu ai apucat să faci tot ce ți-ai propus în timpul verii. Chiar și începutul unui nou an școlar ar putea fi una dintre cauze, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Așa că dacă te încearcă aceste sentimente, nu ești singurul, majoritatea oamenilor se confruntă cu anxietatea toamna.

„Spre deosebire de alte tipuri de anxietate, acesta are un declanşator extern destul de evident şi tinde să apară anual”, explică Dr. Clare Morrison.

Cele mai frecvente simptome ale asteniei de toamnă sunt: dispoziția proastă însoțită de depresie, îngrijorările excesive, iritabilitatea și lipsa de interes în privința activităților pe care le desfășori zilnic.

„Una dintre cauze este reducerea expunerii la lumina soarelui, care duce la scăderea nivelului de serotonină. Acest hormon important afectează dispoziţia, apetitul şi somnul. Totodată se resimte şi o creştere în hormonul melatonină, care tinde să ne facă să ne simţim somnoroşi şi depresivi”, explică Morrison.

Câteva sfaturi care te-ar putea ajuta în lupta cu anxietatea

Încearcă să ieși cât mai des din casă, mai ales atunci când soarele deși timid, încă se mai află pe cer. Specialiștii recomandă să ieși chiar și la răsărit, deoarece asta te va ajuta să scapi de starea de oboseală pe timpul zilei.

Nu ar fi rău dacă ai începe un program de exerciții zilnice. E nevoie doar de 30 de minute de mișcare pentru ca starea ta de spirit să se îmbunătățească semnificativ.

Adoptă o dietă mai sănătoasă. Acum că vara a trecut iar serile lungi de stat la terase s-au terminat este prilejul perfect pentru a reveni la mâncărurile gătite în casă cu ingrediente naturale.

Începe un lucru nou. Încearcă să privești toamna ca pe un nou început și dă-ți șansa de a experimenta lucruri noi care te fac fericit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării